HOME / Natječaji /
Poziv na prijavu za sudjelovanje na tematskom seminaru u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): Europe on the move – key competences to create mobility projects in VET, Berlin, Njemačka, 27. – 29. svibnja 2019.; rok za prijavu: 25. ožujka 2019. godine.

Poziv na prijavu za sudjelovanje na tematskom seminaru u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): Europe on the move – key competences to create mobility projects in VET, Berlin, Njemačka, 27. – 29. svibnja 2019.; rok za prijavu: 25. ožujka 2019. godine.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva Vas na prijavu za sudjelovanje na tematskom seminaru pod nazivom Europe on the move – key competences to create mobility projects in VET, koji će se održati u Berlinu u Njemačkoj od 27. do 29. svibnja 2019. godine u organizaciji njemačke nacionalne Erasmus+ agencije.

 

S obzirom da je seminar međunarodnog karaktera, radni je jezik engleski. 

Cilj tematskog seminara je novim korisnicima Erasmus+ programa pružiti priliku za umrežavanjem i izgradnju partnerstva kao i razmjenu iskustva i osmišljavanje novih projektnih ideja. Cilj je i pripremanje novih korisnika programa Erasmus+ za ostvarivanje projektnih ideja kao i usmjeravanje što kvalitetnijoj provedbi projekata.

 

Teme i ciljevi koji će biti predstavljeni tijekom tematskog seminara su sljedeći:

  1. Priprema novih korisnika za provođenje projekata u sklopu Erasmus+ programa;
  2. Podučavanje novih korisnika o načinu organiziranja Erasmus+ projekta;
  3. Poticanje sklapanja novih partnerstva između sudjelujućih ustanova na budućim projektima;
  4. Poticanje novih korisnika za prijavljivanje u sklopu programa Erasmus+;
  5. Usmjeravanje na poboljšanje kvalitete provedbe projekata.  

 

Očekivani rezultati tematskog seminara: izgradnja partnerstva između organizacija koje pružaju strukovno obrazovanje i osposobljavanje; razmjena ideja i stvaranje novih projektnih ideja u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja; osposobljavanje novih korisnika programa Erasmus+ za organiziranjem i kvalitetnom provedbom projekata.

 

Program događanja započinje 27. svibnja u podnevnim satima gdje nakon dolaska i registracije slijedi ručak dobrodošlice, dok je posljednji dan, 29. svibanj, predviđen za kraće radionice, sažeti prikaz događanja i zaključak te odlaske.

 

Ciljana skupina

Tematski seminar namijenjen je strukovnim školama (njihovim učiteljima, ravnateljima i koordinatorima projekata), predstavnicima tvrtki, komora ili centara koji pružaju strukovno obrazovanje, pružateljima strukovnog obrazovanja koji na mobilnost šalju učenike ili osoblje kao i organizacijama strukovnog obrazovanja i osposobljavanja koje namjeravaju uključiti osobe s manje mogućnosti ili osobe s posebnim potrebama.

 

Broj sudionika

Na seminaru će sudjelovati oko 80 sudionika iz cijele Europe, a najviše 3 mjesta rezervirana su za sudionike iz Hrvatske. Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske. 

 

Troškovi

Agencija za mobilnost i programe Europske unije sufinancirat će za svakog sudionika troškove puta u iznosu do 500,00 EUR, a sudionik će bez obzira na cijenu karte doprinijeti putnim troškovima u iznosu od 450,00 HRK. Troškove noćenja i sudjelovanja na aktivnosti financirat će organizator. Troškove smještaja (2 noći), obroka i svih materijala za seminar financirat će NA BIBB, National Agency Education for Europe (njemačka nacionalna agencija).

 

Prijava

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem prijavnog obrasca.

 

Krajnji rok za prijavu na tematski seminar je 25. ožujak 2019. godine

 

Više informacija možete pronaći na sljedećim poveznicama:

 

Za sva pitanja u vezi seminara molimo da se obratite na adresu elektroničke pošte strukovno@mobilnost.hr uz obvezno navođenje naziva tematskog seminara na koje se upit odnosi.

datum otvaranja: 14.03.2019.
datum zatvaranja: 25.03.2019.
otvoren: Ne
datum objave: 14.03.2019.