HOME / Natječaji /
Poziv na prijavu za sudjelovanje na studijskom posjetu u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): Public Libraries and their roles and work with inclusion and learning, Bergen, Norveška, 6. – 8. svibnja 2019., rok za prijavu: 3. ožujka 2019. godine.

Poziv na prijavu za sudjelovanje na studijskom posjetu u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): Public Libraries and their roles and work with inclusion and learning, Bergen, Norveška, 6. – 8. svibnja 2019., rok za prijavu: 3. ožujka 2019. godine.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva Vas na prijavu za sudjelovanje na studijskom posjetu pod nazivom Public Libraries and their roles and work with inclusion and learning, koji će se održati u Bergenu u Norveškoj od 6. do 8. svibnja 2019. godine u organizaciji norveške nacionalne Erasmus+ agencije.

 

S obzirom da je seminar međunarodnog karaktera, radni je jezik engleski. 

 

Teme i ciljevi koji će biti predstavljeni tijekom studijskog posjeta su sljedeći:

  1. Prezentacija „učenja u norveškim knjižnicama“
  2. Inspirirati i podijeliti nove ideje o knjižnicama kao mjestima za integraciju
  3. Rasprava o trenutnoj situaciji u zemljama sudionicama
  4. Studijski posjeti knjižnicama u regiji koje aktivno rade na socijalnoj uključenost

 

Očekivani rezultati studijskog posjeta: rasprava i stjecanje znanja o knjižnicama kao arenama socijalne uključenosti i učenja, umrežavanje s kolegama i razmjena iskustava, te inspiracija za budući rad i nove europske projekte na navedenu temu.

Program događanja započinje 6. svibnja u jutarnjim satima, dok je posljednji dan, 8. svibnja, predviđen za odlaske. 5. svibnja predviđen je za putovanje, odnosno, dolazak na aktivnost.

 

Ciljana skupina

Tematski seminar otvoren je za predstavnike iz područja (nestrukovnog) obrazovanja odraslih. Namijenjen je prvenstveno zaposlenicima knjižnica koji su voljni učiti i dijeliti dobre prakse na temu rada i uloge knjižnica u području socijalne uključenosti i učenja. Od sudionika se također očekuje da su voljni sudjelovati u programu Erasmus+.

 

Broj sudionika

Na seminaru će sudjelovati oko 25 sudionika iz cijele Europe, a jedno mjesto rezervirano je za sudionika iz Hrvatske, i to za područje obrazovanja odraslih.

Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske. 

 

Troškovi

Agencija za mobilnost i programe EU snosit će troškove kotizacije u iznosu od 650,00 EUR koji uključuju troškove smještaja (3 noćenja), hrane i održavanja studijskog posjeta. Troškovi putovanja nisu uključeni u kotizaciju, ali Agencija za mobilnost i programe EU sufinancirat će i troškove puta u iznosu do 600,00 EUR, a sudionik će bez obzira na cijenu karte doprinijeti putnim troškovima u iznosu od 450,00 HRK.

 

Prijava

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem prijavnog obrasca.

 

Krajnji rok za prijavu na studijski posjet je 3. ožujka 2019. godine.

 

Više informacija možete pronaći na sljedećim poveznicama:

 

 

Za sva pitanja u vezi seminara molimo da se obratite na adresu elektroničke pošte grundtvig@mobilnost.hr

datum otvaranja: 19.02.2019.
datum zatvaranja: 03.03.2019.
otvoren: Ne
datum objave: 19.02.2019.