HOME / Natječaji /
Poziv na prijavu za sudjelovanje na studijskom posjetu u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA) "Personalized intervention and counselling to integrate children with special educational needs", Brašov, Rumunjska, 21. - 25. svibnja 2018., rok za prijavu: 11. travnja 2018.

Poziv na prijavu za sudjelovanje na studijskom posjetu u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA) "Personalized intervention and counselling to integrate children with special educational needs", Brašov, Rumunjska, 21. - 25. svibnja 2018., rok za prijavu: 11. travnja 2018.

Agencija za mobilnost i programe EU poziva Vas na prijavu za sudjelovanje na studijskom posjetu u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje pod nazivom "Personalized intervention and counselling to integrate children with special educational needs" koji će se održati u Rumunjskoj, u Brašovu, u razdoblju od 21. do 25. svibnja 2018. 

 

Budući da je studijski posjet međunarodnoga karaktera, radni jezik je engleski.

 

Ovaj studijski posjet usmjeren je na promicanje zajedničke suradnje dionika u području odgoja i općeg obrazovanja za djecu s posebnim obrazovnim potrebama. U sklopu posjeta, sudionici će prisustvovati raspravama i prezentacijama o stanju na europskoj i svjetskoj razini te će se upoznati sa suvremenim pristupima integraciji učenika s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama. Tijekom posjeta školama, sudionici će se upoznati s rumunjskim obrazovnim sustavom, a osobito sa slabostima i prednostima istoga, s naglaskom na temi studijskog posjeta. Na sastancima će sudjelovati relevantni dionici iz sustava obrazovanja, kao što su: predstavnici lokalnih, regionalnih i nacionalnih tijela, prosvjetni inspektori, ravnatelji te nastavnici i učitelji.

 

Svrha ovog studijskog posjeta je dijeljenje iskustava iz provedbe projekata, različitih praksi i obrazovnih politika u ovom tematskom području, kao i promoviranje inkluzivnih školskih politika kako bi sva djeca, u skladu sa svojim sposobnostima, mogla živjeti ispunjene i neovisne živote te doprinositi svojim zajednicama, surađivati s drugim ljudima i učiti tijekom cijelog života.

 

Ciljana skupina

Studijski posjet je otvoren za sudjelovanje različitim dionicima u području odgoja i općeg obrazovanja te javne uprave, što u ovome slučaju uključuje predstavnike lokalne i regionalne vlasti, kao i vlasti na nacionalnoj razini, zatim prosvjetne inspektore i savjetnike, ravnatelje škola i centara za odgoj i obrazovanje, psihologe i savjetnike, pedagoge i druge profesionalce u području odgoja i općeg obrazovanja za djecu s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama.

Na studijskom posjetu će sudjelovati sudionici iz cijele Europe, a 1 mjesto rezervirano je za sudionika/cu iz Hrvatske.

 

Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske.

 

Rumunjska nacionalna agencija osigurat će smještaj u jednokrevetnim sobama te pokriva troškove organizacije i obroka tijekom seminara. Agencija za mobilnost i programe Europske unije sufinancira troškove puta u iznosu do najviše 500,00 EUR. Sudionik je obvezan doprinijeti putnim troškovima iznosom od 450,00 HRK, bez obzira na cijenu karte.    

 

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem registracijskog obrasca.

Krajnji rok za prijavu na seminar je 11. travnja 2018. godine.

 

Više informacija možete pronaći u sljedećim prilozima:

 

Za sva pitanja u vezi seminara molimo Vas da se obratite na našu e-mail adresu tca_obrazovanje@mobilnost.hr

datum otvaranja: 05.04.2018.
datum zatvaranja: 11.04.2018.
otvoren: Ne
datum objave: 05.04.2018.

Kutak za studente

Kutak za mlade