HOME / Natječaji /
Poziv na prijavu za sudjelovanje na kontaktnom seminaru u okviru Aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA) programa Erasmus+ „Teaching of European values as a key against radicalization in school“, Hannover, Njemačka, 19.-22. listopada 2017.

Poziv na prijavu za sudjelovanje na kontaktnom seminaru u okviru Aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA) programa Erasmus+ „Teaching of European values as a key against radicalization in school“, Hannover, Njemačka, 19.-22. listopada 2017.

Agencija za mobilnost i programe EU poziva Vas na prijavu za sudjelovanje na kontaktnom seminaru u okviru Aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA) programa Erasmus+ „Teaching of European values as a key against radicalization in school“ koji će se održati u Hannoveru, Njemačka, u razdoblju od 19. do 22. listopada 2017. Budući da je kontaktni seminar međunarodnoga karaktera, radni jezik je engleski.

 

Učenje o vrijednostima nije vezano samo uz određene nastavne predmete u školama, već je dio školskog života te je prisutno u svim predmetima. Zajedničko učenje u skupinama je teško moguće zamisliti bez usvajanja određenih vrijednosti kao što su međusobno poštovanje i tolerantna komunikacija, jednaka prava za svakog učenika, ne-diskriminacija i solidarnost. Jedan od osnovnih ciljeva programa Erasmus+ je doprinijeti promicanju europskih vrijednosti navedenih u članku 2. Ugovora o Europskoj uniji, kao što su poštovanje prema ljudskom dignitetu, sloboda, demokracija, jednakost, vladavina prava i poštovanje ljudskih prava, uključujući prava osoba koje pripadaju manjinama. S obzirom na nedavna događanja u Europi te povećanje ksenofobije, porast političke radikalizacije i nacionalizma te migrantsku krizu, promicanje europskih vrijednosti osobito dobiva na važnosti. U Pariškoj deklaraciji iz 2015. istaknuto je da ključnu ulogu u promicanju vrijednosti imaju škole. U novije vrijeme, škole se suočavaju s izazovima kao što su vrlo heterogeni razredi i potreba za integracijom, poboljšanje međukulturalnog razumijevanja i sprečavanje radikalizacije i nasilja.

 

Svrha ovog kontaktnog seminara kojeg zajednički organiziraju njemačka nacionalna agencija Pädagogischer Austauschdienst (PAD) i Ministarstvo obrazovanja savezne države Donje Saske je razmjena iskustava i razvoj ideja o europskim vrijednostima kao ključu protiv radikalizacije, nasilja i ekstremizma u školama. Sudjelovanje u seminaru trebalo bi potaknuti sudionike na razvoj projektnih ideja i izradu projektnih prijedloga.

 

Ciljana skupina

 

Kontaktni seminar otvoren je za sudjelovanje sudionicima iz područja odgoja i općeg (školskog) obrazovanja, a namijenjen je prvenstveno ravnateljima škola i učiteljima te nastavnicima učenika uzrasta od 6 do 16 godina koji su zainteresirani za temu seminara i planiraju projekt Erasmus+ Strateškog partnerstva. Za potrebe kontaktnog seminara bit će izrađen TwinSpace na kojem će se nalaziti program seminara te ostale praktične informacije, stoga će se svi sudionici seminara trebati prethodno registrirati na eTwinning portal i pridružiti TwinSpaceu.

 

Na seminaru će sudjelovati oko 70 sudionika iz različitih europskih zemalja, a do najviše 3 mjesta rezervirano je za sudionike iz Hrvatske.

 

Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske.

 

Njemačka nacionalna agencija pokrit će troškove smještaja, hrane i organizacije seminara. Agencija za mobilnost i programe EU sufinancirat će troškove puta sudionika u iznosu od 600,00 EUR, a sudionik će bez obzira na cijenu karte doprinijeti putnim troškovima u iznosu od 450,00 HRK.

   

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem registracijskog obrasca.

 

Krajnji rok za prijavu na seminar je 31. srpnja 2017. godine.

 

Više informacija možete pronaći u sljedećim prilozima:

 

Za sva pitanja u vezi seminara molimo Vas da se obratite na adresu naše e-pošte  tca_obrazovanje@mobilnost.hr.

datum otvaranja: 18.07.2017.
datum zatvaranja: 31.07.2017.
otvoren: Ne
datum objave: 18.07.2017.

Kutak za studente

Kutak za mlade