HOME / Natječaji /
Poziv na prijavu za sudjelovanje na događanju u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): “Developing internationalisation strategies for Higher Education Institutions – Looking beyond EU borders”, Malta, 4. – 5. lipnja 2019., rok za prijavu: 3. travnja 2019.

Poziv na prijavu za sudjelovanje na događanju u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): “Developing internationalisation strategies for Higher Education Institutions – Looking beyond EU borders”, Malta, 4. – 5. lipnja 2019., rok za prijavu: 3. travnja 2019.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva vas na prijavu za sudjelovanje na seminaru pod nazivom Developing internationalisation strategies for Higher Education Institutions – Looking beyond EU borders koji će se održati na Malti od 4. do 5. lipnja 2019. u organizaciji malteške Erasmus+ nacionalne agencije.

 

S obzirom da je seminar međunarodnog karaktera, radni je jezik engleski.

 

Svrha je ovog seminara bolje razumijevanje KA107 aktivnosti, posebno razvoja strategije internacionalizacije i unaprjeđenja njezine kvalitete. Fokus će biti na razmjeni iskustava među prisutnim predstavnicima visokih učilišta. Krajnji je cilj ovog seminara dobra priprema i uspješna prijava KA107 projekata na sljedećim natječajima.

 

Ciljana skupina su predstavnici visokih učilišta koji su iskusni u provedbi KA103 projekata i zainteresirani su za širenje mobilnosti u partnerske zemlje, kao i oni koji već imaju određeno iskustvo u KA107 projektima, ali žele unaprijediti svoje strategije internacionalizacije. Od sudionika seminara očekuje se razmjena dobrih praksi, kao i prilika za umrežavanje i mogućnost daljnje suradnje.

 

Očekivani rezultati:

  • dijeliti znanja i iskustva vezana uz različite aspekte KA107 projekata s posebnim naglaskom na razvoj (visokokvalitetnih) strategija internacionalizacije
  • analizirati na koji način visoka učilišta pristupaju razvoju strategija internacionalizacije – posebno će se adresirati izazovi s kojim se suočavaju manja visoka učilišta
  • istražiti načine kojima visoka učilišta mogu osigurati da odabir kandidata na partnerskim ustanovama odgovara strategiji internacionalizacije ustanove koja prima, ali i ustanove koja šalje sudionike te kako u tom smislu ojačati suradnju s partnerskom ustanovom
  • analizirati načine kako uspješno planirati i raspolagati sredstvima iz različitih proračunskih omotnica
  • analizirati kako postaviti ambicioznije ciljeve za buduće pozive
  • analizirati kako mjeriti ishode ovakvih projekata te njihov utjecaj na visoka učilišta koja se prijavljuju, kao i na njihova partnerska visoka učilišta
  • umrežavanje.

 

Broj sudionika

Na konferenciji će sudjelovati oko 20 sudionika iz cijele Europe, a Agencija za mobilnost i programe Europske unije rezervirala je 1 mjesto za predstavnika iz Hrvatske za područje visokog obrazovanja. U slučaju da organizator naknadno odobri dodatno mjesto, ono će se dodijeliti prvom sljedećem kandidatu prema utvrđenoj rang-listi nakon ocjene kvalitete prijave.

 

Troškovi

Agencija za mobilnost i programe Europske unije za odabranog sudionika financirat će troškove puta u iznosu do 600,00 EUR. Troškove organizacije seminara i smještaja (3 noćenja) snosi organizator. Radni dio seminara predviđen je 4. i 5. lipnja (cjelodnevni program), dok su 3. i 6. lipnja predviđeni za dolazak i odlazak sudionika.

 

Prijava

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem prijavnog obrasca.

 

Krajnji rok za prijavu na seminar jest 3. travnja 2019.

 

Evaluacijski obrazac objavljen je ovdje.

 

 

Za sva pitanja u vezi seminara molimo vas da se obratite na adresu elektroničke pošte erasmus@mobilnost.hr.

datum otvaranja: 20.03.2019.
datum zatvaranja: 03.04.2019.
otvoren: Ne
datum objave: 20.03.2019.