HOME / Natječaji /
Poziv na prijavu za sudjelovanje na aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): Erasmus4ever Erasmus4future, Firenca, Italija, 7.-9.5.2019.; rok za prijavu: 21.2.2019.

Poziv na prijavu za sudjelovanje na aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): Erasmus4ever Erasmus4future, Firenca, Italija, 7.-9.5.2019.; rok za prijavu: 21.2.2019.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva Vas na prijavu za sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA) pod nazivom Erasmus4ever Erasmus4future, koja će se održati u Firenci u Italiji od 7. do 9. svibnja 2019. godine u organizaciji talijanske i francuske nacionalne agencije za program Erasmus+.

 

S obzirom da je aktivnost međunarodnog karaktera, radni je jezik engleski. 

 

Glavni cilj ove aktivnosti koja će se održati u sklopu događanja Festival d'Europa stvaranje je europske alumni mreže programa Erasmus+, kroz koju će dionici aktivno sudjelovati u promociji programa nasljednika programa Erasmus+ dijeljenjem svojih iskustava i priča o sudjelovanju u programu Erasmus+.

 

Očekivani rezultati aktivnosti između ostaloga su:

  • jačanje europskog identiteta i osjećaja pripadnosti istome
  • stvaranje prve Erasmus alumni mreže: jača promocija Programa
  • dijeljenje informacija o mogućnostima koje Program nudi
  • poticanje uključivanja novih sudionika u Program prenošenjem pozitivnih iskustava iz Programa

 

Program događanja započinje 7. svibnja (ERASMUSNET Building a network of European Alumni – Worldcafè), 8. svibnja planirane su raznolike aktivnosti dijeljenja iskustava (TELL ME ABOUT YOUR ERASMUS, ERASMUS AMBASSADORS FOR A DAY, ERASMUS IN TOWN), dok se posljednjeg dana, 9. svibnja održava konferencija „UNITED IN DIVERSITY“.

 

Ciljana skupina

Aktivnost je namijenjena predstavnicima organizacija iz različitih sektora te obuhvaća: područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, područje obrazovanja odraslih i područje odgoja i općeg obrazovanja. Namijenjena je iskusnim korisnicima programa: pojedincima i organizacijama koje već imaju bogato iskustvo u sudjelovanju i provedbi te promociji Erasmus+ projekata (nastavnici, ravnatelji, Erasmus+ ambasadori, eTwinning ambasadori…) za područje za koje se prijavljuju.

 

Broj sudionika

Na aktivnosti će sudjelovati oko 150 sudionika iz cijele Europe, a najviše 7 mjesta rezervirano je za sudionike iz Hrvatske, i to 2 sudionika za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, 1 sudionik za područje obrazovanja odraslih te 4 sudionika za područje odgoja i općeg obrazovanja.

Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske. 

 

Troškovi

Agencija za mobilnost i programe Europske unije sufinancirat će za svakog sudionika troškove smještaja za najviše 3 noćenja po sudioniku (7.,8. i 9.svibnja 2019.) do 150,00 EUR po noćenju te troškove puta u iznosu do 500,00 EUR, a sudionik će bez obzira na cijenu karte doprinijeti putnim troškovima u iznosu od 450,00 HRK. Troškove konferencije i obroka financirat će talijanska nacionalna agencija.

 

Prijava

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem prijavnog obrasca.

 

Krajnji rok za prijavu na aktivnost je 21. veljače 2019. godine

 

Više informacija možete pronaći na sljedećim poveznicama:

 

Za sva pitanja u vezi seminara molimo da se obratite na adresu elektroničke pošte tca_obrazovanje@mobilnost.hr uz obvezno navođenje područja na koje se upit odnosi (područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, područje obrazovanja odraslih ili područje odgoja i općeg obrazovanja).

datum otvaranja: 08.02.2019.
datum zatvaranja: 21.02.2019.
otvoren: Ne
datum objave: 08.02.2019.