HOME / Novosti /
Više od stotinu sudionika na Informativnom danu o programu Erasmus+: Sport

Više od stotinu sudionika na Informativnom danu o programu Erasmus+: Sport

Informativni dan o programu Erasmus+: Sport održan je 2. ožujka u Zagrebu u organizaciji Središnjeg državnog ureda za šport. Sudjelovalo je više od stotinu predstavnika neprofitnih sportskih organizacija i drugih potencijalnih prijavitelja. Informativni dan održan je četvrtu godinu zaredom radi informiranja potencijalnih prijavitelja o mogućnostima u okviru programa Erasmus+, najvećeg programa Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport. Sudionici su imali priliku saznati sve informacije koje su im potrebne za prijavu projekata kao i čuti iskustva dosadašnjih korisnika.

 

 

Alma Papić iz Hrvatskog olimpijskog odbora predstavila je „Programska pravila za podnošenje prijedloga“, Ivana Sokač Troha iz Agencije za mobilnost i programe Europske unije održala je prezentaciju „Vidljivost i diseminacija rezultata projekata“, a predstavljena su i dva primjera dobre prakse. Verica Mance iz Riječkog sportskog saveza objasnila je razvoj projektne ideje,a Rubes Levada i Dalibor Dvorny prezentirali su projekt „Aurora – Sport. School. Life.“ Kluba plivanja s perajama Komet. Iva Petković iz Središnjeg državnog ureda za šport je predstavila neprofitne europske sportske događaje kroz Europski tjedan sporta.

 

 

U sklopu programa Erasmus+: Sport ukupno je do sada u Hrvatskoj dobio potporu 21 projekt. U 2017. godini odobreno je 11 projekata, 2016. godine potporu je dobilo osam projekata, a 2015. godine dva projekta. S 11 odobrenih projekata Hrvatska je u 2017. godini bila na trećem mjestu u Europi, nakon Italije i Španjolske.

 

Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+: Sport za 2018. godinu otvoren je do 5. travnja, a prijava se obavlja putem službenih stranica Europske komisije.

 

Sudionici Informativnog dana iskazali su interes za podnošenje zahtjeva te su istaknuli važnost održavanja ovakvih informativnih događanja i iskazali potrebu za specifičnim edukacijama i radionicama na temu pripreme projekata.

 

 

 

datum početka: 02.03.2018.
datum objave: 07.03.2018.

Kutak za studente

Kutak za mlade