HOME / Novosti /
Profesionalno usmjeravanje – dvodnevni seminar za psihologe i pedagoge u osnovnim školama

Profesionalno usmjeravanje – dvodnevni seminar za psihologe i pedagoge u osnovnim školama

Sudionici: Psiholozi i pedagozi u osnovnim školama

 

Vrijeme održavanja:  19. i 20. ožujka 2018. od 9 do 17h

 

Mjesto održavanja: Agencija za mobilnost i programe EU (Dvorana Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža), Frankopanska 26, Zagreb

 

Predavačice: prof. dr. sc. Darja Maslić Seršić, doc. dr. sc. Maja Parmač Kovačić (Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), doc.dr.sc. Iva Šverko, doc.dr.sc. Toni Babarović (Institut društvenih znanosti Ivo Pilar), Marijana Dodigović, Sanja Ježić (Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri - Varaždin)

 

Organizator: Euroguidance centar Hrvatska, koji je dio Euroguidance europske mreže za podršku profesionalnom usmjeravanju. Euroguidance Hrvatska djeluje pri Agenciji za mobilnost i programe Europske unije te promiče europsku dimenziju u sustavu profesionalnog usmjeravanja i mobilnost u svrhu učenja.

 

Ciljevi: Svrha seminara je produbiti znanje psihologa i pedagoga u osnovnim školama za pružanje podrške učenicima pri njihovom profesionalnom usmjeravanju, razvoju buduće karijere te odabiru daljnjeg obrazovanja. U okviru seminara demonstrirat će se i primijeniti metode i tehnike interaktivnog rada s učenicima, učiteljima i roditeljima. Seminar će biti usmjeren na metode poticanja karijerne zrelosti učenika, procjenu individualnih sposobnosti i osobina učenika u svrhu karijernog savjetovanja te dominantnih poteškoća s kojima se učenici susreću prilikom odabira buduće karijere. Iskustveno učenje bit će prilagođeno različitim skupinama polaznika i školskom okruženju u kojemu djeluju. Neki od ciljeva seminara su:

 

  • upoznavanje s mogućnostima koje se nude putem Euroguidance centra
  • upoznavanje metoda i tehnika poticanja karijerne samoefikasnosti učenika koje stoje na raspolaganju stručnim suradnicima, razrednicima i učiteljima
  • analiza individualnih i okolinskih odrednica karijernih odabira učenika na kraju osnovne škole
  • metode upoznavanja učenika s različitim zanimanjima i poslovima te karijernim i obrazovnim mogućnostima
  • usvajanje tehnika za procjenu profesionalnih interesa, radnih vrijednosti i profesionalne spremnosti učenika
  • razumijevanje poteškoća s kojima se učenici suočavaju pri donošenju odluka o budućoj karijeri
  • razumijevanje uloge psihologa i pedagoga u procesu poticanja karijernog razvoja i profesionalnog usmjeravanja učenika
  • osposobljavanje psihologa i pedagoga za pomoć učenicima pri donošenju odluka vezanih za razvoj karijere

 

Metode i oblici rada:  Dvodnevna radionica koja uključuje plenarna predavanja i rad u manjim grupama.

 

Napomena: Po završetku seminara sudionicima će biti uručena potvrda o sudjelovanju Agencije za odgoj i obrazovanje. Potvrda će biti uručena samo sudionicima koji će seminaru prisustvovati u cijelosti. Tijekom cjelodnevnih radionica sudionicima će biti osiguran ručak i pauza za kavu.

 

Prijava: Isključivo putem ettaedu.azoo.hr aplikacije dostupne na stranicama AZOO-a. Rok za prijavu je 12. ožujka 2018. Napominjemo da je broj sudionika ograničen na 40, stoga je uputno prijaviti se čim prije. Potvrde o zaprimanju prijava bit će poslane 13. ožujka 2018.

 

Kontakt:

Mia Trcol, Euroguidance Hrvatska, Agencija za mobilnost i programe EU

Telefon: 01/ 5497 898

e-pošta: euroguidance@mobilnost.hr 

 

datum početka: 19.03.2018.
datum objave: 19.02.2018.

Kutak za studente

Kutak za mlade