HOME / Novosti /
Predstavljanje međunarodnog projekta TeamSoc21 u području ICT-a

Predstavljanje međunarodnog projekta TeamSoc21 u području ICT-a

Predstavljeni su prvi rezultati zajedničkog projekta 12 fakulteta iz osam europskih zemalja „TeamSoc21“ te najavljena zagrebačka TeamSoc21 2018 intenzivna studijska radionica. Događaj je održan u organizaciji zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

 

Projekt „The ICT Engineer of 21st Century: Mastering Technical Competencies, Management Skills, and Societal Responsibilities (TeamSoc21)“ provodi se u sklopu programa Erasmus+ s ciljem razvoja transnacionalnog multidisciplinarnog intenzivnog studijskog programa u području poduzetništva zasnovanog na informacijsko-komunikacijskim tehnologijama (ICT) za rješavanje društvenih izazova definiranih u strategiji Europa 2020. i programu Obzor 2020. Na projektu surađuju fakulteti iz Hrvatske, Španjolske, Njemačke, Mađarske, Bugarske, Slovačke, Francuske i Rumunjske te obuhvaća tri glavne aktivnosti - mobilnost studenata, mobilnost nastavnog osoblja te izradu poduzetničkih slučajeva zasnovanih na ICT-u.

 

Sudionici su imali priliku dobiti informacije o aktivnostima i prvim rezultatima projekta, a događaj je bio namijenjen prvenstveno studentima i profesorima te učenicima srednjih škola. Ujedno su najavljene i dvotjedne intenzivne studijske radionice, od kojih će se prva održati u travnju 2018. godine u Zagrebu, a druga u travnju 2019. godine u Valenciji u Španjolskoj. Na svakoj će radionici sudjelovati 35 studenata te 18 profesora koji će dolaziti s 12 partnerskih TeamSoc21 sveučilišta, a tome će prethoditi dvomjesečna virtualna mobilnost tijekom koje će studenti i profesori zajedno surađivati na razvoju pet poduzetničkih slučajeva koji se oslanjaju na ICT kako bi riješili neki od društvenih izazova u sklopu programa Obzor 2020.

 

 

Ravnateljica Agencije za mobilnost i programe Europske unije Antonija Gladović održala je prezentaciju na temu 30. obljetnice programa Erasmus.

 

 

datum početka: 22.02.2018.
datum objave: 22.02.2018.

Kutak za studente

Kutak za mlade