HOME / Novosti /
Info dani o natječajima za dodjelu financijskih sredstava projektima i programima organizacija civilnoga društva iz javnih izvora

Info dani o natječajima za dodjelu financijskih sredstava projektima i programima organizacija civilnoga društva iz javnih izvora

Zagreb, 21. i 22. veljače - Agencija za mobilnost i programe Europske unije sudjelovala je na info danima o natječajima za dodjelu financijskih sredstava projektima i programima organizacija civilnoga društva iz javnih izvora u 2018. godini u organizaciji Ureda za udruge Vlade RH, koji su se održali u Velikoj dvorani Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

U srijedu, 21. veljače, predstavljene su Erasmus+ ključne aktivnosti 1, 2 i 3 odnosno mobilnost pojedinaca u području mladih, strateška partnerstva u području mladih te podrška reformi politika – strukturirani dijalog u području mladih. Prezentaciju je održao Marijan Sutlović, stručni savjetnik u Odjelu za mobilnost u području mladih Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

 

Predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku govorili su o ostalim mogućnostima za dodjelu financijskih sredstava u sklopu izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih, promicanja znanosti, potpore djelovanju udruga mladih te promicanja prava djece i podrške obitelji. Istog su dana predstavljeni i programi financiranja na području skrbi o osobama s invaliditetom, socijalnoj skrbi i razvoju volonterstva te skrbi o hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata. Predstavnici Ministarstva kulture, Zaklade “Kultura nova” i Agencija ze elektroničke medije govorili su o programima i mogućnostima financiranja organizacija civilnoga društva iz javnih izvora u 2018. godini na području kulture.

 

Mogućnosti na području zaštite okoliša, sporta, sigurnosti i civilne zaštite, poljoprivrede, zaštite zdravlja, borbe protiv ovisnosti i pružanja pravne pomoći, zaštite i promicanja ljudskih prava, prava nacionalnih manjina i zaštite potrošača predstavljene su sljedeći dan, 22. veljače, a bilo je riječi i o međunarodnoj razvojnoj suradnji, o programima za Hrvate u inozemstvu te o potpori razvoju ruralnih područja, otoka i područja od posebne državne skrbi. Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske započeo je dan izlaganjima o sufinanciranju projekata i programa OCD-a ugovorenih u okviru programa EU za 2018. i o demokratizaciji i razvoju civilnoga društva te dodjeli institucionalnih podrški.

 
datum početka: 21.02.2018.
datum objave: 23.02.2018.

Kutak za studente

Kutak za mlade