HOME / Novosti /
Brošura o iskustvima korisnika programa Erasmus+ iz Dubrovačko-neretvanske i Osječko-baranjske županije

Brošura o iskustvima korisnika programa Erasmus+ iz Dubrovačko-neretvanske i Osječko-baranjske županije

Europski dom Dubrovnik i Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje d.o.o. za međunarodnu i regionalnu suradnju izdale su brošuru „Ima li tu nešto za mene“ u kojoj su prezentirana iskustva korisnika programa Erasmus+ iz Dubrovačko-neretvanske i Osječko-baranjske županije.

 

 

Poticaj za predstavljanje iskustava nekoliko pojedinaca i predstavnika organizacija iz dvaju županija proizašao je iz potrebe za boljim informiranjem potencijalnih korisnika o mogućnostima koje im EU nudi za međunarodnu mobilnost. Iskustvo izdavača pokazalo je da čak i kada su čuli za neke od brojnih mogućnosti, nisu zapravo svjesni koliko bi ih ovakva iskustva obogatila i koliko bi naučili kada bi sudjelovali u programu Erasmus+.

 

Brošura sadrži iskustva različitih profila korisnika, jer je program Erasmus+ namijenjen svim dobnim skupinama i njime je obuhvaćeno nekoliko bivših programa Europske unije za potporu međunarodne mobilnosti i suradnje pojedinaca i organizacija u područjima obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta.

 

Riječ je o uspješnoj priči koja traje već preko 30 godina u kojoj je, od pokretanja programa Erasmus 1987. godine, preko devet milijuna osoba različite dobi iskoristilo mogućnosti obrazovanja, stručnog osposobljavanja, studentske razmjene, volontiranja i profesionalnog usavršavanja u inozemstvu. Želja je izdavača da korisnika programa, možda zahvaljujući i ovoj brošuri, bude još više, i to ne samo u Dubrovačko-neretvanskoj i Osječko-baranjskoj županiji.

 

Izdavači su dio mreže Europe Direct koja broji preko 500 informacijskih centara u svim državama Europske unije. Svaki centar svoje aktivnosti autonomno prilagođava lokalnim potrebama, a njihovo djelovanje koordiniraju predstavništva Europske komisije u pojedinim državama. Uz kontaktiranje najbližeg informacijskog centra, zainteresirani građani mogu se obratiti i na besplatni telefon središnje informacijske službe Europe Direct 00800 6789 1011.

 

Brošuru možete pogledati ovdje.

 
datum objave: 26.02.2018.

Kutak za studente

Kutak za mlade