HOME / Natječaji /
Natječaj za dodjelu stipendija za preddiplomsko/diplomsko i studijsko usavršavanje u Republici Makedoniji u akademskoj godini 2018./2019.

Natječaj za dodjelu stipendija za preddiplomsko/diplomsko i studijsko usavršavanje u Republici Makedoniji u akademskoj godini 2018./2019.

Na temelju Programa suradnje u području znanosti, tehnologije i obrazovanja između Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i Ministarstva obrazovanja i znanosti Republike Makedonije, potpisanog 23. veljače 2015. godine, Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije raspisuju natječaj za dodjelu stipendija za preddiplomsko/diplomsko i studijsko usavršavanje u Republici Makedoniji u akademskoj godini 2018./2019. Hrvatskim državljanima nude se sljedeće kategorije stipendija:

 

  1. jedna (1) stipendija za redoviti preddiplomski/diplomski studij iz područja makedonskoga jezika i književnosti (u trajanju 1 akademske godine);
  2. stipendije za studijske boravke u svim područjima znanosti, u pojedinačnom trajanju od 1 do 2 mjeseca (ukupno 8 mjeseci);
  3. dvije (2) stipendije za sudjelovanje u radu ljetne škole makedonskoga jezika na Ohridu.

 

Korisne upute za pripremu prijavne dokumentacije možete pronaći ovdje.

 

Prijavni obrazac i popis dokumentacije nalaze se u dokumentu u prilogu.

 

Prijavi treba priložiti i jedan primjerak otisnutoga ispunjenog on-line obrasca na hrvatskome jeziku koji je dostupan na stranici.

 

Rok za predaju prijava za stipendije je 20. ožujka 2018. godine.

 

Popunjene prijavne obrasce i popratnu dokumentaciju (original i dvije preslike na makedonskome ili engleskome jeziku) potrebno je poslati u tri primjerka (osim on-line obrasca na hrvatskome jeziku, koji se šalje u jednom primjerku) na adresu:

 

AGENCIJA ZA MOBILNOST I PROGRAME EUROPSKE UNIJE

Frankopanska ul. 26 10 000 Zagreb

s naznakom: „Za stipendije Vlade Republike Makedonije“

 

Upiti se šalju na e-mail adresu: bilaterala@mobilnost.hr

 

Dokumenti

 

Prijavni obrazac (157.5 KB)

datum otvaranja:
datum zatvaranja: 20.03.2018.
otvoren: Ne
datum objave: 16.02.2018.

Kutak za studente

Kutak za mlade